Čokoládové kuličky

0
Čokoládové kuličy

Podle tohoto receptu připravíte skvělý dezert, který můžete třeba nabídnout hostům jako sladkou tečku po obědě. Vyzkoušejte různé chuťové varianty podle momentální nálady. Vyjde na 30–40 kuliček.

Přísady:
½ hrnku smetany ke šlehání s vysokým obsahem tuku
1 lžička mandlového, pomerančového, vanilkového nebo oříškového přírodního extraktu
250 g nastrouhané tmavé čokolády s obsahem kakaa nejméně 70 %
kakaový prášek, nasekané oříšky či kokos na obalení kuliček

Čím kvalitnější čokoládu použijete, tím líp.

V rendlíku přiveďte k varu smetanu ke šlehání, vmíchejte do ní přírodní extrakt a směsí přelijte čokoládu v jiné nádobě. Nechte několik minut odstát a pak rozmíchejte dohladka. Po vychladnutí dejte na dvě hodiny do chladničky. Lžičkou vykrajujte kousky, tvořte z nich kuličky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Přes noc dejte do chladničky. Obalte kuličky v kakaovém prášku či nasekaných oříšcích. Ve vzduchotěsně uzavřené nádobce vydrží kuličky v chladničce až týden.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře