Citronové kuře

0
Citronové kuře

Přísady pro 6 porcí: 6 ks kuřecích prsou bez kosti a kůže
1 polévková lžíce nakrájených listů čerstvého rozmarýnu
2 nakrájené stroužky česneku
1 nakrájená šalotka
kůra a šťáva z 1 citronu
½ hrnku olivového oleje

Porce kuřete dejte na pekáč, v němž bude dost místa pro marinování.
V misce smíchejte rozmarýn, česnek, šalotku, citronovou kůru a citronovou šťávu.
Pomalu rozmíchejte v olivovém oleji.
Marinádu nalijte na připravené kuře, pekáč přikryjte a vložte na dvě hodiny (případně přes noc) do chladničky.
Předehřejte troubu na 175 °C. Vyndejte kuře z marinády, narovnejte na plech a vložte do trouby.
Pečte asi 25 minut, dokud není dost propečené. Podávejte se salátem a zeleninou vařenou v páře.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře