Candát po maďarském způsobu

0
Candát po maďarském způsobu

Přísady:
600 g másla
40 g hladké mouky
60 g cibule
1 lžička červené papriky
vývar z hlavy a kostí
2 dl kyselé smetany
20 g hladké mouky

Postup:
Očištěného, vykuchaného a staženého candáta, zbaveného kostí, omyjeme, nakrájíme na porce, dáme do vymaštěného rendlíku, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme nakrájenou cibuli, červenou papriku, zalijeme přecezeným vývarem z hlavy a kostí a dobře povaříme. Mouku rozmícháme v kyselé smetaně, nalijeme do omáčky, necháme povařit a hotovou omáčku přecedíme na podušenou rybu. Podáváme s nudlemi.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře