Bengálské kuře

0
Bengálské kuře

Přísady:
1 kuře
400 ml bílého jogurtu
1 lžička kari koření
špetka ostrého chilli koření
6 lžic oleje
2 lžíce strouhaného kokosu
1 cibule
5-6 stroužků česneku
sůl
pepř

Postup:
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nastrouháme, česnek prolisujeme. Kuře omyjeme a kleštěmi rozporcujeme na menší kousky. V míse smícháme jogurt, kari koření a chilli koření, olej, strouhaný kokos, cibuli, česnek, sůl a pepř. Porce kuřete vložíme do mísy a přelijeme připravenou marinádou. Do příštího dne necháme odležet v ledničce a potom pečeme asi 80-90 minut. Během pečení porce kuřete podle potřeby podlijeme trochou horké vody nebo vývaru.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře